Gymnastika obličeje

  • Názo­ry na gym­nas­tiku obliče­je se vcelku rozcháze­jí. Jed­na půl­ka odborníků Vám řekne, že je to zbytečnost, pro­tože je dostatečně procviču­jeme při jídle a mlu­vení. Druhá půl­ka Vám řekne, že je to výborná meto­da, která zpo­ma­lí vznik vrásek. Tak a teď se v tom vyznejte. 

Poně­vadž si mys­lím, že každý z nás používám svo­ji mimiku vel­mi indi­viduál­ně, tak bych se přik­láněla k tomu, že cvičením se ještě niko­mu nic nasta­lo a procvičený sval je lep­ší než ochablý. Navíc díky pohy­bu dochází k lep­ší­mu prokr­vení pokožky a tím pádem i lep­ší­mu vyživování.
Bohužel věkem se nám do tváře vrý­va­jí naše typ­ické mim­ic­ké vrásky a něko­mu se tvoří veselé vrásky od smíchu kolem očí, ale pos­tup­ně se přidá­va­jí další a další, aby­chom ten­to pro­ces trochu zpo­ma­lili, tak právě procvičování mim­ic­k­ých svalů by ten­to pro­ces mělo zpo­ma­lit, ale je tře­ba začít rel­a­tivně brzo a pravidel­ně.
Je to ste­jné, jako kdy­by­chom šli jed­nou do tělocvičny a čekali zázrak, tak to bohužel nefun­gu­je. Já gym­nas­tiku dělám s takovou jednoduší ses­tavou a hlavně kvůli tomu, že se obličej prokrví a dojede k lep­ší­mu zásobení živin a lep­ší absorp­ci kré­mu do pokožky.

Jak tedy začít?

Cvičení prvních 14 dnů provádět 5 min­ut a pos­tup­ně se dáv­ka zvyšu­je na 10 min­ut až po 5–6 týdnech. 

Před cvičením si očis­tit tvář a nakré­mo­vat, pohodl­ně se posa­dit. Když máte možnost před zrcadlem, tak aspoň můžete kon­trolo­vat svo­ji mimiku, ale není to pod­mín­ka a spíš se to doporuču­je ze začátku.

Moje jednodušší ses­ta­va na obličej

     1.) desetkrát za sebou vyslovíme hlásky A a O a pous­mě­jeme se. ( při vyslovování těch­to hlásek jako­by až pře­háníme a vyslovu­jeme dokořán)

2.) desetkrát za sebou zíváme.

3.) Nafuku­jeme tváře, nejdříve obě a potom střídáme lev­ou a pravou stranu.

4.) Pískáme a vys­trku­jeme dol­ní čelist dopře­du a dozadu.

 

Trpělivým a sous­tavným cvičením se kůže časem vyrovná. Vy se na sebe potom po cvičení neza­pomeňte usmát a do zrcad­la se pochválit.

Jsme dvě kamarádky, které baví naslouchat si, pečovat o sebe a rozmazlovat se. Náš příběh si můžete přečíst zde>>
Komentáře